joi, 14 decembrie 2017

Cum să aduci mirosul de Crăciun în casă

           Cu siguranţă toată lumea iubeşte Crăciunul şi miresmele ce vin odată cu el. Dacă vrei să intensifici atmosfera, parfumează casa cu aromele specifice Crăciunului. Eu m-am gândit la nişte reţete şi sugestii care fac să aducem mirosul de Crăciun în casă!

1. Portocale şi cuişoare
Pentru a aduce mirosul de Crăciun în casa ta ai nevoie de două ingrediente: clementine sau portocale şi cuişoare. Tot ce trebuie să faci e să faci câteva găuri în clementină pe exterior şi să adaugi cuişoarele. Se lasă la scurs după care se poate pune în casă ca obiect de decor.


2. Săculeţi parfumaţi 
Vei avea nevoie de o pânză din care să realizezi săculeţi în care să poţi pune ierburile sau condimentele aromatice. ( de ex lavanda, rozmarin, lamâie..etc ). Pune săculeţii prin sertare ca să miroasă frumos.


3. Amestecul cu arome îmbietoare
Pune pe foc o oală cu apă şi las-o să fiarbă. Adaugă felii de mere, bastonaşe de scorţişoară, felii de portocale şi câteva ramuri de pin. Se fierb la foc mic, iar casa se va umple de arome festive.

4. Decoraţiuni parfumate
Se pot realiza decoraţiuni parfumate prin lipirea beţelor de scorţişoară şi vanilie în formă de fulg după care să le agăţaţi pe brad. Acestea vor împrăştia mirosul specific sărbătorilor de iarnă.

Aştept să îmi spuneţi şi voi cum aduceţi mirosul de Crăciun în casele voastre! Până la următorul articol vă pupăcesc, o zi frumoasă!

Un comentariu:

  1. Amestecul de arome nu l-am facut, dar azi merg sa-mi cumpar bastonase de scortisoara pentru nu mai am.

    RăspundețiȘtergere